نوامبر 23, 2019
پرسش و پاسخ با یاشار دارالشفاء؛ “جنبش دانشجویی چپ دهه ۹۰: تجربه ها، بحران های پیش رو”
این برنامه پرسش و پاسخ با حضور یاشار دارالشفاء، کنشگر سوسیالیست و پژوهشگر اجتماعی با مدیریت راحله طارانی ضبط شده است. این جلسات هر جمعه ساعت ۹ شب به وقت ایران به طور موازی در بیش از ده گروه و کانال تلگرامی از جمله گروه حمایت از زندانیان سیاسی و عقیدتی و کانال تریبون سرزمین من (اجتماعی، سیاسی، فرهنگی) برگزار میشوند.
پرسش و پاسخ با یاشار دارالشفاء با مدیریت راحله طارانی؛
“جنبش دانشجویی چپ دهه ۹۰: تجربه ها، بحران های پیش رو”
این برنامه پرسش و پاسخ با حضور یاشار دارالشفاء، کنشگر سوسیالیست و پژوهشگر اجتماعی با مدیریت راحله طارانی ضبط شده است. این جلسات هر جمعه ساعت ۹ شب به وقت ایران به طور موازی در بیش از ده گروه و کانال تلگرامی از جمله گروه حمایت از زندانیان سیاسی و عقیدتی و کانال تریبون سرزمین من (اجتماعی، سیاسی، فرهنگی) برگزار میشوند.
پرسشهای طرح شده در برنامه بعد از ویدئو آورده شده:
- در سال ۹۵ بیانیه ای با امضای بیش از ۱۱ هزار دانشجو و دهها تشکل دانشجویی منتشر شد که بر حقِ آموزش رایگان، حقِ برابر دسترسی به آموزش برای همه گروههای اجتماعی و استقلال دانشگاه از نهادهای بیرونی تاکید داشت. جمع کردن این امضاها با چه مشکلاتی مواجه شد ؟ نتایج مشخص آن چه بود؟ اینکه قیمت نفت یکشبه سه برابر شده چه تاثیراتی بر جنبش دانشجویی خواهد داشت؟
- برای آزادی دانشجویان زندانی چه میتوان کرد ؟ آیا شیوه هایی مثل جمع کردن امضا مثل سال ۹۵ ممکن است ؟ و اگر مقدور باشد میتواند تاثیر گذار باشد ؟
- پرسش: تحلیل شما از شرایط جنبش دانشجویی با توجه به دستگیری های اخیر چیست؟
- چشم انداز این جنبش را چگونه ارزیابی می کنید؟
- تمرکز مطالبات دانشجویی بیشتر حول چه محوری است؟
- مشکلات این جنبش برای هرچه گسترده تر شدن در عرصه مبارزه صنفی و دیگر مطالبات دانشجویی کدام است؟
- چه درصدی از داشجویان پیگیر مطالبات خود هستند؟
- نیروها و عواملی که مانع گسترش جنبش دانشجویی هستند، کدامند؟
- با درود بر رفیق یاشار عزیز و سپاس از لطف شما و دست اندرکاران این برنامه مفید. چپ را امروز در ایران چگونه می بینید و جایگاه آن بین دانشجویان و اقشار مترقی را چگونه ارزیابی میکنید؟
- با درود به رفیق یاشار، چپ امروز میان دانشجویان چه چپی هست تفاوتش با چپ سنتی سال پنجاه و هفتاد چی هست؟
- آیا شعار نان کار آزادی از دانشگاه ایجاد شد و به خیابان آمد؟
- رفیق یاشار عزیز ،با توجه به اینکه جنبش دانشجوئی در تاریخچه پر افتخارش،وخصوصاََ فعالیت گسترده در سالهای قبل از انقلاب ،نه تنها در زمینه مسائل صنفی بلکه در خفقان حاکم عمده فعالیت سازمان های مارکسیستی بخصوص فدائیان خلق که شکل مخفی داشت، جنبش دانشجوئی بار عمده فعالیت علنی را بدوش می کشید، در شرایط ویژه اکنون که شعار گذار از رژیم در سطح جنبش مدنی مطرح می شود، چرا دیگر آن شور حال و مشارکت وسیعتر دانشجوئی و ارتباط و هماهنگی با جنبش کارگران و معلمان را شاهد نیستیم؟
- چپ بخصوص چپ دانشجویی الان چه وظیفه ای را باید با خود حمل کند آیا بجز مسئله زنان و مسئله قومیتها مسئله طبقاتی است که به ان اشاره گردید؟
- اشاره کردید که در دو سال گذشته شاهد مبارزات کارگری دانشجویی و معلمان بودیم که خواسته های مبارزه با فقر ، برای عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی، با شعار نه به خصوص سازی و نه به آموزش پولی و برای آموزش رایگان از برجسته ترین آنها بود
- همانطور که مطلعید رقبای سیاسی در سپهر سیاسی ایران هستند که سعی در محدود کردن مطالبات مترقی مردمی دارند و از خواسته های عدالت اجتماعی حمایت نمیکنند
به نظر شما دانشجویان به عنوان بخش روشنفکر جوانان ایران در این رقابت سیاسی چگونه میتوانند شرکت کنند و امکانات دانشجویان چپ ایران در این تاثیر گذاری بر فضای جامعه را چطور ارزیابی میکنید ؟ - رفیق یاشار عزیز، منظورم نه فعالیت مخفی بود،ونه عدم مشارکت، بلکه بیشتر تاکید بر گستردگی بیشتر و ایجاد هماهنگی و همزمانی جنبش کارگری با هم ونیز ارتباط و همزمانی اعتراضات و اعتصابات بطور همزمان که هم تاثیر گزار تراست وهم میزان سرکوب را ضعیف میکند.
فایل صوتی در جلسه تلگرامی روز جمعه ۲۴ آبان ۱۳۹۸ برابر با ۱۵ نوامبر ۲۰۱۹ ساعت ۹ شب به وقت ایران:
بخش اول:
بخش دوم:
پرسش و پاسخ با یاشار دارالشفاء در یوتیوب:
—————————————————————–