ما گروهی از سوسیالیست‌های ایران، باورمند به دگرگونی‌های بنیادین اجتماعی_اقتصادی برآنیم با ارایه بدیل سوسیالیستی برخاسته از گویه‌ی جمعی پویا، خلاق و بهم پیوسته و با درس آموزی از تجارب انقلابی تاریخ بشری در جهان و تاریخ معاصر جامعه ایرانی، راه حل های اساسی را از دل واقعیت‌ها، تعارضات و تضادهای طبقاتی موجود، کشف، ارائه و به کار بندیم.



«تهران پایتخت ایران است!»، فیلم مستندی از تهران در دهه ۴۰ که تا سالها توقیف و پخش آن ممنوع بود

فیلم مستند «تهران پایتخت ایران است» روایتگر مشکلات مردمی در شهر تهران بعنوان پایتخت ایران در سالهای دهه ۴۰ خورشیدی بوده که در همان سالها و در دهه ۴۰ خورشیدی ساخته شده است.

 

 


 

 

 

 

تهران پایتخت ایران است! فیلم مستندی از تهران در دهه ۴۰ که تا سالها توقیف و پخش آن ممنوع بود.

۱۳۴۴ تهران پایتخت ایران است – کامران شیردل

 

ای شمایان که سر فراز آرید
از دل موج – موج طوفانی
که فرو خورد هستی ما را –
کاستی‌های ما چو بر شمرید
هم از آن روزگار ظلمت نیز
یاد آرید، یاد از آن دوران
که شما – بخت‌یار – از آن رستید.

ترجمه منظومی از آخرین بند شعر مشهور «به آنان که پس از ما می‌آیند» (An die Nachgeborenen) برتولت برشت

فیلم مستند «تهران پایتخت ایران است» روایتگر مشکلات مردمی در شهر تهران بعنوان پایتخت ایران در سالهای دهه ۴۰ خورشیدی بوده که در همان سالها و در دهه ۴۰ خورشیدی ساخته شده است.
این فیلم مستند تکان‌دهنده که واقعیتهای آن روز تهران را به تصویر می‌کشد، توسط گروه فرهنگ ملی، وابسته به سازمان زنان ایران در سال ۱۳۴۵ و به کارگردانی کامران شیردل ساخته شد که بلافاصله توسط وزارت فرهنگ و هنر در آن زمان توقیف شد و در سال ۱۳۵۹ بصورت اتفاقی نگاتیو این فیلم پیدا شده و اجازه پخش یافت . . .

خلاصه داستان: جنوب شهر تهران، حساسیت گروه “فرهنگ ملّی” را برانگیخت که وابسته به “سازمان زنان ایران” بودند. این گروه فعالیت خود را از محله‌ای به نام “خزانه” در جنوب شهر، آغاز کردند. روایت مشکلات مردم این محله و کارهایی که این گروه در دست اجرا داشت، موضوع محوری مستند “تهران، پایتخت ایران است” را تشکیل میدهد. از جمله مشکلات عمیق معیشتی، فرهنگی و بهداشتی که زندگی مردم را به شدّت تحت تاثیر قرار داده بود؛ تا جایی که اگر می‌خواستند یک روز کارشان را برای رسیدگی به فرزندان بیمارشان تعطیل کنند، شب، نانی در سفرهٔ خود نداشتند …

کامران شیردل در سال ۱۳۴۳ و با ساختن فیلم آئینه‌ها از مرکز تحقیقات سینمایی رم فارغ‌التحصیل شد. وی به عنوان دستیار کارگردان در فیلم کتاب آفرینش محصول استودیوهای چینه چیتا رم با جان هیوستون همکاری کرد. او در سال ۱۳۴۴ به ایران بازگشت و نخستین مستندش در ایران با نام بوم سیمین و نیز ندامتگاه (به سفارش وزارت فرهنگ و هنر) را کارگردانی کرد. وی یک سال بعد تـهران پایتخت ایران است و قلعه را ساخت که وزارت فرهنگ و هنر آن‌ها را توقیف کرد که در سال ۱۳۵۹ نگاتیوهایشان پیدا و تکمیل شدند.

————————-

منبع:
https://t.me/kkfsf

 


 

دسته : اجتماعي

برچسب :

مقالات هیات تحریریه راهکار سوسیالیستی





























آرشیو کلیپ و ویدئو راهکار سوسیالیستی

html> Ny sida 1