ما گروهی از سوسیالیست‌های ایران، باورمند به دگرگونی‌های بنیادین اجتماعی_اقتصادی برآنیم با ارایه بدیل سوسیالیستی برخاسته از گویه‌ی جمعی پویا، خلاق و بهم پیوسته و با درس آموزی از تجارب انقلابی تاریخ بشری در جهان و تاریخ معاصر جامعه ایرانی، راه حل های اساسی را از دل واقعیت‌ها، تعارضات و تضادهای طبقاتی موجود، کشف، ارائه و به کار بندیم.



کودتای نظامیان در سودان، نخست وزیر به مکانی نامعلوم فرستاده شد

به دنبال بازداشت شماری از وزرای دولت سودان، برخی نیروهای نظامی ناشناس، خانه عبدالله حمدوک، نخست‌وزیر این کشور را محاصره کرده و او را تحت بازداشت خانگی قرار دادند.

خرطوم «آرشیوی – رویترز»

 


 

 

کودتای نظامیان در سودان، نخست وزیر به مکانی نامعلوم فرستاده شد

 

اخبار روز:

به گزارش خبرنگار «العربیه»، دست‌کم ۴ نفر از وزرای دولت سودان و همچنین شماری از مقامات ارشد برخی احزاب شناخته‌شده، دوشنبه، ۲۵ اکتبر، در خارطوم، پایتخت سودان، بازداشت شدند.

بر اساس گزارش‌های رسیده به «العربیه»، شماری از پل‌ها و راه‌های ارتباطی در خارطوم مسدود شده و اینترنت و دیگر خدمات تلفن‌ همراه نیز قطع شده است. تصاویر منتشرشده اولیه از پایتخت سودان، نشان‌دهنده خشم معترضان و شعله‌ور شدن آتش در خیابان‌های این شهر است. در همین‌حال برخی منابع به «رویترز» خبر داده‌اند که یک نیروی نظامی به خانه فیصل محمد صالح، مشاور رسانه‌ای عبدالله حمدوک، یورش برده‌ و او را در اولین ساعات روز دوشنبه بازداشت کرده‌اند. ابراهیم الشیخ، وزیر صنعت این کشور نیز اعلام کرده است که نیروهایی نظامی به خانه وی هجوم برده‌اند.

به دنبال این تحولات، شماری از شهروندان سودانی با انتشار فراخوان‌هایی در «فیس‌بوک» مردم را به حضور در خیابان‌ها و حمایت از دولت مدنی این کشور دعوت کردند. در این فراخوان ذکر شده است، عده‌‎ای با استفاده از اقدامات نظامی در تلاش‌اند که کنترل کشور را به دست گرفته و از همین جهت، این فراخوان از شهروندان سودانی در تمام شهرها خواسته تا برای حفاظت از دستاوردهای انقلاب و مقابله با هر گونه کودتا، به خیابان‌ها آمده و اعتراض خود را نشان دهند.

پس از حضور گسترده نیروهای امنیتی در پایتخت، فرودگاه خارطوم نیز تعطیل شده و تمام پروازهای خارجی به حالت تعلیق درآمده است.

انجمن صنفی پزشکان سودان اعضای خود را از بیمارستان‌های نظامی فراخواسته و خروج آن‌ها را از این مراکز درمانی اعلام کرده است.

شایان ذکر است این بازداشت‌های گسترده در خارطوم، پس از آن صورت می‌گیرد که جفری فلتمن، فرستاده آمریکا به «شاخ آفریقا»، جلسه‌ای با حضور عبدالله حمدوک و عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیت سودان داشته است. در این جلسه، پیشنهادات این فرستاده آمریکایی ارائه شده و بر لزوم حل اختلاف‌ها از طریق گفت‌وگو و حفاظت از دموکراسی تأکید شده است.
به گزارش خبرنگار «العربیه»، در این جلسه که شامگاه یک‌شنبه، ساعاتی پیش از این بازداشت‌ها برگزار شد، حمدوک از البرهان خواسته تا برای پاسخ به پیشنهادات وی، تا پایان ماه جاری صبر کند. بر اساس این گزارش، فلتمن بر لزوم اصلاح همزمان شورای وزیران و شورای حاکمیت تأکید کرده و مقامات سودانی در این مورد تا ساعاتی از شب به بحث و گفت‌وگو نشستند. فلتمن همچنین از دولت سودان خواست تا کمیسیون‌ها و شورای قانون‌گذاری را تا ۱۵ نوامبر تشکیل دهد. البرهان نیز در این نشست، از اهمیت واگذاری ریاست شورای حاکمیت به نهاد مدنی تا ژوئیه سال آینده خبر داد.

ژنرال حنفی عبدالله، از فرماندهان ارتش سودان در تماسی تلفنی با «العربیه»، دستگیری‌های امروز در سودان را در چارچوبی دموکراتیک دانسته و تاکید کرد که یک دولت غیرنظامی جدید در خارطوم تشکیل خواهد شد.

روابط بین حاکمیت مدنی و نهاد نظامی در این کشور، پس از کودتای نافرجام سپتامبر گذشته، دارای تنش شدیدی بوده است. دو طرف از آن زمان، همدیگر را مسئول بحران‌های اقتصادی، معیشتی و سیاسی در کشور می‌دانند. این انتقادها نسبت به همدیگر، در روزهای گذشته و پس از طرح حمدوک، مبنی بر لزوم گفت‌وگو بین دو طرف، کاهش یافته بود.

تنش‌ها در سودان، کشوری که قدرت بین دو نهاد مدنی و نظامی تقسیم شده، در هفته‌های گذشته به اوج خود رسیده است.

انتقال نخست وزیر به مکانی نامعلوم
آدم حریکه، مدیر دفتر عبدالله حمدوک، نخست‌وزیر سودان اعلام کرد که در پی بازدید صبح امروز او از خانه حمدوک متوجه شده است که نخست‌وزیر و همسرش به مکانی نامعلوم منتقل شده‌اند. حریکه در ادامه افزود که این «کودتا» به‌رغم توافق شب گذشته بین حمدوک و عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیت سودان، صبح دوشنبه، ۲۵ اکتبر، رخ داده است.

بر اساس بیانیه «وزارت اطلاع‌رسانی»، حمدوک پس از خودداری از تن‌دادن به درخواست‌های «کودتاگران» به مکانی نامعلوم منتقل شده است. این بیانیه که در فیس‌بوک منتشر شده، عنوان کرده است حمدوک خواهان حضور صلح‌آمیز مردم در خیابان‌ها و دفاع از «انقلاب مردمی» سودان است.

 


 

دسته : بین المللی

برچسب :

مقالات هیات تحریریه راهکار سوسیالیستی





























آرشیو کلیپ و ویدئو راهکار سوسیالیستی

html> Ny sida 1