دسامبر 29, 2019
تداوم بازداشت کاوه و یاشار دارالشفا در زندان اوین
یاشار دارالشفا، دانشجوی سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی در تاریخ ۳۰ آبانماه و برادرش کاوه دارالشفا روز دوشنبه ۴ آذرماه امسال توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شدند. این شهروندان پس از نزدیک به ۴۰ روز کماکان به صورت بلاتکلیف و بدون دسترسی به وکیل در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به سر میبرند.
تداوم بازداشت کاوه و یاشار دارالشفا در زندان اوین
یاشار دارالشفا دانشجوی سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی علیرغم گذشت ۳۸ روز و برادرش کاوه دارالشفا با گذشت ۳۴ روز کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به سر میبرند.
بهمن دارالشفایی، روزنامهنگار و مترجم طی یادداشتی در صفحه شخصی خود در توییتر در این خصوص نوشته است: “یاشار را درست ۵ هفته پیش بازداشت کردند و کاوه را یک ماه پیش. هر دو یک بار روز اول بازداشتشان تلفن زدند و گفتند در بند ۲۰۹ زندان اوین و در اختیار وزارت اطلاعات هستند و یک بار هم در روزهای گذشته (یاشار در شب یلدا) و گفتند حالشان خوب است. هیجکدام هم خبری از آن یکی نداشتهاند”.
یاشار دارالشفا، ساعات اولیه صبح روز پنجشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۸ توسط ۲۰ مامور امنیتی در منزل دوستش و همراه با خشونت بازداشت شد. ماموران پس از بازداشت او را به منزل شخصیاش منتقل کردند و تعدادی از وسایل وی را ضبط کرده و با خود بردند. یاشار دارالشفا پس از انتقال خود به اوین طی تماس تلفنی با خانوادهی خود اعلام کرد که در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین بسر میبرد. این شهروند یک روز پیش از بازداشت در تاریخ ۲۸ آبانماه دچار سانحه شده و از ناحیه پا و کمر نیز آسیب دیده بود. آقای دارالشفا پیشتر در آبانماه ۹۵ پس از تحمل ۴ سال و ۲ ماه از دوران محکومیت ۵ ساله خود به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شده بود.
کاوه دارالشفا نیز روز دوشنبه ۴ آذرماه و پنج روز پس از دستگیری یاشار دارالشفا، برادر کوچکش در منزل خود توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود. آقای دارالشفا در اردیبهشت ماه ۱۳۹۳، در جریان تجمع اعتراضی نسبت به خشونت صورت گرفته علیه یاشار دارالشفا و سایر زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین موسوم به “پنجشنبه سیاه” بازداشت و پس از ۱۵ روز از زندان اوین آزاد شده بود.
تا لحظه تنظیم این گزارش کماکان از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست. بیخبری از وضعیت قطعی ارسال پرونده به شعب بازپرسی دادسرای اوین، محرومیت از حق تماس تلفنی مداوم، حق دسترسی به وکیل و عدم پاسخگویی ضابطین پرونده، نگرانیها پیرامون وضعیت جان و سلامت این شهروندان را تشدید کرده است.
بازداشت این شهروندان در جریان بازداشت گسترده دانشجویان پس از اعتراضات سراسری آبان ماه صورت گرفته است.
لازم به یادآوری است از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۹۸ معترضان در واکنش به افزایش قیمت بنزین در شهرهای مختلف به خیابان آمدند. محمد جواد کولیوند، نماینده مردم کرج در مجلس گفت این اعتراضات در روز اول جمعه ۲۴ آبان ماه در ۷۱۹ نقطه از کشور رخ داد. سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز روز دوشنبه ۴ آذرماه، آمار بازداشتی های اعتراضات اخیر را حدود ۷ هزار نفر اعلام کرد.
روز سهشنبه ۱۲ آذرماه هرانا در رابطه با این اعتراضات نسخه دوم گزارش جمع بندی خود را منتشر کرد. تعداد ۷۱۳۳ بازداشت در جریان اعتراضات حاصل جمع بندی منابع دولتی و غیردولتی در این گزارش مستند شده است؛ هر چند با توجه به گستره اعتراضات و میزان خشونت ها رقم واقعی دستگیر شدگان تا چند برابر این رقم قابل تصور باشد.
در خصوص کشته شدگان این اعتراضات نیز مرکز آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران آماری بالغ بر چند صد تن را برآورد کرد.
نسخه کامل این گزارش را با نام “آبان خونین” میتوانید در این لینک مطالعه کنید.
هرانا همچنین در تاریخ ۲ دی ماه در گزارشی جداگانه با عنوان “گلوله و عفونت؛ بحران زخمیهای اعتراضات آبان ماه” به وضعیت شماری از زخمی شدگان در جریان اعتراضات آبان پرداخته بود.
منبع: هرانا
https://www.hra-news.org