ما گروهی از سوسیالیست‌های ایران، باورمند به دگرگونی‌های بنیادین اجتماعی_اقتصادی برآنیم با ارایه بدیل سوسیالیستی برخاسته از گویه‌ی جمعی پویا، خلاق و بهم پیوسته و با درس آموزی از تجارب انقلابی تاریخ بشری در جهان و تاریخ معاصر جامعه ایرانی، راه حل های اساسی را از دل واقعیت‌ها، تعارضات و تضادهای طبقاتی موجود، کشف، ارائه و به کار بندیم.



گزارش کانون نویسندگان ایران از آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۳۱ اردیبهشت تا ۷ خرداد ۱۴۰۰)

گزارش کانون نویسندگان ایران در هفته‌ای که گذشت


 

 

آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۳۱ اردیبهشت تا ۷ خرداد ۱۴۰۰)

جمعه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
– جمعی از روزنامه‌نگاران کشور در نامه‌ای به قوه قضاییه، که در این روز منتشر شد، ضمن محکوم کردن ضرب و شتم منجر به شکستگی انگشت دست فائزه مؤمنی، خبرنگار ساکن تهران توسط مأمور حراست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خواستار پیگیری این تخلف توسط نهادهای مربوطه شدند.

– عالیه مطلب‌زاده، عکاس و فعال حقوق زنان که از ۲۶ اردیبهشت به مرخصی ۵ روزه اعزام شده بود، با پایان ایام مرخصی در این روز به زندان اوین بازگشت.

شنبه ۱ خرداد
– در این روز رئیس پلیس فتای شرق استان تهران بدون شرح جزییات یا اشاره به نام متهم از بازداشت مدیر یک کانال تلگرامی، به اتهام «افساد فی الارض» به دلیل مدیریت چند کانال تلگرامی با موضوع «همجنس‌گرایی» خبر داد.

یکشنبه ۲ خرداد
– در این روز خبر رسید نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، از بابت پرونده‌ای که در دوران حبس برای او گشوده شده بود، توسط شعبه ۱۱۷۷ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به ۳۰ ماه حبس تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شده است.

– در این روز مدیر مسئول و خبرنگار سایت انتخاب توسط هیئت منصفه دادگاه مطبوعات اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» مجرم شناخته شدند. در پرونده‌ای دیگر مدیر مسئول و خبرنگار خبرگزاری ایبنا (شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران) از اتهام «نشر مطالب خلاف واقع» تبرئه شدند.

– آرش هنرور شجاعی، فعال سیاسی، وبلاگ نویس و زندانی سیاسی عقیدتی زندان اوین در دهه نود، با انتشار نامه‌ای در این روز با شرح مصائبی که به دلیل خروج مخفیانه از کشور به ترکیه تحمل کرده، از خطر دیپورت خود به ایران خبر داده و از تمامی نهادها و سازمان‌های حقوق بشری و فعالان سیاسی و اجتماعی و روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها درخواست کمک کرد.

– میثم بهرام‌آبادی، زندانی سیاسی سابق در این روز مجددا جهت اجرای حکم مجازات تکمیلی کار اجباری در شهرداری فراخوانده شد. بهرام‌آبادی اسفند ۹۸ در حوالی میدان انقلاب تهران به دلیل شعارنویسی توسط ماموران نیروی انتظامی همراه با ضرب و شتم بازداشت و به بازداشتگاه کلانتری ۱۴۸ انقلاب منتقل شد.

دوشنبه ۳ خرداد
– در این روز جلسه‌ی بازپرسی زینب صفری، خبرنگار روزنامه سازندگی در دادسرای فرهنگ و رسانه برگزار شد. احضار وی در پی شکایت محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و دو تن دیگر از نمایندگان مجلس در خصوص انتشار گزارشی در خصوص دستکاری بودجه توسط مجلس صورت گرفته است.

– در این روز خبر رسید مهوش عدالتی علی‌آبادی، سپیده کشاورز و فرید اسماعیلی هر یک از بابت اتهام «اقدام علیه امنیت کشور از طریق اداره تشکیلات بهائی» به ۳ سال و ۷ ماه حبس محکوم شدند.

– در این روز کاوه حکیمی، در رابطه با بیانیه‌ای در خصوص محکومیت بازداشت عثمان اسماعیلی و محمود صالحی، دو فعال کارگری اهل سقز به ستاد خبری اداره‌ی اطلاعات سقز احضار شد.

– حکم صادره علیه علیرضا فرشی دیزج یکان، فعال مدنی محبوس در زندان تهران بزرگ، در این روز توسط دادگاه تجدید نظر استان تهران عینا تائید شد. فرشی پس از بازداشت در روز بزرگداشت زبان مادری در اسفند ۹۲ و در حالی که دوران محکومیت ۲ ساله خود را در زندان تهران بزرگ سپری می‌کرد، در پرونده‌ای دیگر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و دو ماه حبس تعزیری، ۲ سال محرومیت از عضویت در دستجات، احزاب و گروه‌ها و کار اجباری به مدت ۲ ماه و ۴ ساعت در بخش بازیافت شهرداری شهر تهران محکوم شد.

– انجمن قلم آمریکا (پن) با انتشار بیانیه‌ای در این روز نسبت به صدور حکم حبس، شلاق و جزای نقدی برای نرگس محمدی سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، واکنش نشان داده و خواستار لغو فوری این حکم شد.

سه شنبه ۴ خرداد
– زهرا کعبی، عکاس مستقل و فعال عرب، به‌دلیل عکاسی از مادران کشته‌شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ در شهرهای خرمشهر و ماهشهر، همچنین مستندسازی از خرابی‌های جنگ ایران و عراق و فقر مناطق عرب‌نشین، در این روز توسط مأموران امنیتی در منزل خود بازداشت و پس از ساعاتی آزاد شد، اما مأموران در حین تفتیش منزل، تلفن همراه، دوربین و تمامی لوازم عکاسی و کامپیوتر وی را توقیف کردند.

– دادگاه عثمان اسماعیلی و محمود صالحی به اتهام «انتشار تصاویر خود در فضای مجازی منتسب به گروهک‌های معاند نظام» و «برگزاری غیر قانونی روز جهانی کارگر» و «تبلیغ علیه نظام» بصورت ویدئو کنفرانس و آنلاین از داخل زندان با قاضی شعبه انقلاب دادگستری سقز برگزار شد. این در حالیست که یک روز پیش از آن، محمود صالحی بار دیگر برای انجام دیالیز هفتگی به بیمارستان منتقل شده بود. این فعالین کارگری در دفاعیات خود اتهامات انتسابی را بی‌پایه و اعتراض به شرایط اسفبار اقتصادی و سیاسی را حق مردم و کارگران دانستند.

– در این روز خبر رسید حکم یکسال حبس تعزیری جوانمیر مرادی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» که به دلیل انتشار کلیپی در مورد اعتراضات آبان‌ماه ٩٨ توسط این فعال کارگری صادر شده بود، در دادگاه تجدیدنظر کرمانشاه به جزای نقدی تبدیل شد.

– مژگان کاوسی، نویسنده و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، که از ۲۶ اردیبهشت در اعتراض به برخورد سلیقه‌ای مسئولان در خصوص اجرای بخشنامه اعزام به مرخصی زندانیان در جریان شیوع ویروس کرونا دست به اعتصاب غذا زده بود، در این روز به اعتصاب غذای خود پایان داد.

– در این روز دو تن از دانشجویان دانشگاه تهران جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شدند. امیرمحمد شریفی به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به سه ماه حبس تعزیری و سیدمصطفی هاشمی‌زاده به پنج سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، سه ماه کار رایگان فرهنگی و دو سال منع ورود به خوابگاه محکوم شده است.

– حسین هاشمی، زندانی سیاسی زندان تهران بزرگ و از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، در این روز پس از انتقال به حفاظت اطلاعات این زندان تحت بازجویی قرار گرفت. او که هم اکنون در حال تحمل دوران محکومیت ۵ ساله خود است اواخر اردیبهشت‌ماه با انتشار نامه‌ای به مشکلاتی که زندانیان و به ویژه بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ در زندان تهران بزررگ با آن روبرو هستند پرداخته بود.

– هیراد پیربداقی، فعال کارگری در این روز از زندان اوین به مرخصی اعزام شد و با وصل مرخصی وی به آزادی او دیگر به زندان باز نخواهد گشت.

چهارشنبه ۵ خرداد
– در این روز خبر رسید سکینه اسودی معروف به سیمین اسودی، شاعر نابینا، مترجم و دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ادبیات طی تماس تلفنی به پلیس امنیت احضار شده است.

– در این روز خبر رسید برهان اسماعیلی با اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق گسترش عقاید فرقه بهائیت» و «اقدام علیه امنیت کشور از طریق نشر و تبلیغ افکار فرقه بهائیت» به ۱۱ سال حبس تعزیری و مریم بشیر، فرانک شیخی، هایده رام، مینو بشیر و درنا اسماعیلی با اتهامات «معاونت در فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق گسترش عقاید فرقه بهائیت»، «تولید و انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی» و «اقدام علیه امنیت کشور از طریق نشر و تبلیغ افکار فرقه بهائیت» هر یک به تحمل ۱۲ سال و ۶ ماه حبس تعزیری، توسط دادگاه انقلاب شهرستان دشتستان (برازجان) محکوم شده‌اند.

– در این روز جایزه آزادی بیان در موزه رینا سوفیا در شهر مادرید اسپانیا برگزار و کروز سانچز د لارا، وکیل اسپانیایی به نیابت از نسرین ستوده، وکیل دادگستری زندانی که در حال تحمل دوران محکومیت ۱۲ سال حبس خود در زندان قرچک ورامین است، این جایزه را دریافت کرد.

پنجشنبه ۶ خرداد
– در این روز خبر رسید محمود صالحی به تحمل ۳ ماه حبس تعزیری و عثمان اسماعیلی به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده‌اند که نهایتاً با استناد به ماده ۶ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، محکومیت صالحی به پرداخت ۲ میلیون تومان جزای نقدی و محکومیت اسماعیلی به پرداخت ۴ میلیون تومان جزای نقدی تبدیل شد.

– فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در اطلاعیه‌ای که در این روز منتشر شد با اشاره به احضارها و اخطار‌های قضایی صورت گرفته علیه روزنامه‌نگاران ایرانی در آستانه‌ی انتخابات ریاست جمهوری، اعمال فشار و آزار و اذیت اهالی رسانه در ایران را محکوم کرد. در این اطلاعیه آمده: «فشارها و هشدارهای قضایی فقط به خبرنگاران و کارکنان رسانه محدود نمی‌شود، بلکه برخی فعالان شبکه‌های اجتماعی نیز احضار می‌شوند. برخی از رسانه‌ها می‌گویند که پلیس سایبری فتا و واحد سایبری سپاه پاسداران به طور فعال روزنامه‌نگاران را شناسایی کرده و آن‌ها را مورد آزار و اذیت قرار داده‌اند.»

 


 

دسته : اجتماعي

برچسب :

مقالات هیات تحریریه راهکار سوسیالیستی





























آرشیو کلیپ و ویدئو راهکار سوسیالیستی

html> Ny sida 1