آگوست 11, 2021
لسهفر و تعبیر رویای ۱۴۰۰
پیشتر در مطلبی با عنوان «لسهفر و تعبیر رؤیای ۱۴۰۰» از گرایش نئولیبرالی حجتالله عبدالملکی پرده برداشته بودیم. امروز او به عنوان وزیر اقتصاد دولت به اصطلاح عدالتدوست ابراهیم رئیسی معرفی شده است. او که هر از چندی از دیدارهای مهم اقتصادی خود با خامنهای خبر میداد اعلام کرده بود که ترجمه «انقلاب اقتصادی ۱۴۰۰» (نابودی تمام عیار اقتصادی ۱۴۰۰) در حوزه کشاورزی یعنی آزادی تام و تمام مالک زمین بدون قیود قوانین دست و پا گیر.
یادآوری:
دیوانگان نئولیبرال بر مسند وزارت اقتصاد
پیشتر در مطلبی با عنوان «لسهفر و تعبیر رؤیای ۱۴۰۰» از گرایش نئولیبرالی حجتالله عبدالملکی پرده برداشته بودیم.
امروز او به عنوان وزیر اقتصاد دولت به اصطلاح عدالتدوست ابراهیم رئیسی معرفی شده است. او که هر از چندی از دیدارهای مهم اقتصادی خود با خامنهای خبر میداد اعلام کرده بود که ترجمه «انقلاب اقتصادی ۱۴۰۰» (نابودی تمام عیار اقتصادی ۱۴۰۰) در حوزه کشاورزی یعنی آزادی تام و تمام مالک زمین بدون قیود قوانین دست و پا گیر.
نوشته بودیم که: «نئولیبرالیسم در ایران، چهره خشن و البته بیپردهاش را بهدست امثال عبدالملکی نمایان میسازد و هیچ ابایی نیز از تبعات سنگین صحبتهای خود ندارند. آنان وقیحانه سودای حراج کشور بهوسیله سرمایهداران و هم صنفانشان را در سر میپرورانند.»
رژیم خود بارها به ما اعلام میکند که فرقی میان اصلاحطلب و اصولگرا نیست و همواره پای پیش برده شدن یک استراتژی واحد (استراتژی نئولیبرالی) با تاکتیکهای مختلف وسط است.
————————
لسهفر و تعبیر رویای ۱۴۰۰
حجتالله عبدالملکی، “نظریه پرداز ملی در حوزه اقتصاد مقاومتی”، که هرازگاهی از دیدارهای مهم اقتصادی خود با علی خامنهای خبر میدهد، چندی پیش در توییتی اعلام کرد که ترجمه انقلاب اقتصادی ۱۴۰۰ در حوزه کشاورزی یعنی آزادی تام و تمام مالک زمین بدون قیود قوانین دست و پا گیر.
عبدالملکی همچنین داور مسابقه سفارشی “میدون” است؛ برنامهای که بخشی از پروژه عادیسازی طرحهای اقتصادی ویرانگر حکومت میباشد و او آنجا به عنوان سرمایهگذار بر ایدههای “جوانان کارآفرین” فعالیت میکند.
برنامهای با ایدهای کثیف که مشابه آن چندی قبل با عنوان مسابقه «برنده باش» روی آتن میرفت و کپی برداری شده از برنامهای در کشورهای خارجی به اسم «میلیونر شو» بود. برنامههایی که نمونهی آن در فیلم «میلیونر زاغهنشین» در سال ۲۰۰۸ برنده اُسکار هم شد و محتوای آن عبارت از این است که “مهم نیست در چه جایگاه و مرتبهی اجتماعی باشید، فرصت رُشد و پیشرفت برای همه هست، کافی است آن را بخواهید!”
دروغهایی برای نُرمالسازی منطق نابرابر وضع موجود با اسامی خوشگلی چون «شایستهسالاری»، «استعدادیابی» و … . مثلا «کاظم قلمچی» یک معلم ساده بود که از تدریس خصوصی شروع کرد و با مغز اقتصادیای که داشت موفق به تأسیس «بنیاد قلمچی» و توسعهی آن به شکل امروزی (از قِبَلِ وقف و برخورداری از رانت) شد. پس اگر میلیونها فقیر و بدبخت در جامعه میبینیم که استعدادهایی دارند، علت رُشد نکردنشان عدم استفاده از فرصتهاست، و الا فرصت برای همه هست، مثل شرکت در همین مسابقات.
مانع زدایی از عینک آقای عبدالملکی یعنی مسیر پیشرفت کشاورزی کشور از راه پهن کردن فرش قرمز برای مالکان( در اینجا بخوانید زمینخواران) خواهد گذشت. طبیعتا مواردی مثل نابودی کشاورزی، تغییر بافت جمعیتی روستاها، بیتوجهی به خصلتهای بومی هر منطقه، بساز و بفروشی و… برای او و همراهانش مسائل مهمی نیستند و آنچه اولویت دارد، حمله همهجانبه به زیست و معیشت روستاییان و طبقات پایین جامعه است؛ چراکه وی از جمله مدافعان سرسخت آزادسازی قیمتها تحت تعابیر گوناگون نیز میباشد.
نئولیبرالیسم در ایران، چهره خشن و البته بیپردهاش را بهدست امثال عبدالملکی نمایان میسازد و هیچ ابایی نیز از تبعات سنگین صحبتهای خود ندارند. آنان وقیحانه سودای حراج کشور بهوسیله سرمایهداران و هم صنفانشان را در سر میپرورانند.
چهره سیاه این جانیان اقتصادی، زمانی پررنگتر میشود که نگاهی ساده به سابقه اجرایی و علمی وی بیاندازیم و بدانیم عبدالملکیها در بالاترین سمتهای اقتصادی کشور مشغول خوش خدمتی به اربابان خود هستند و پیشنهادهای درخشان آنها برای توسعه کشور، بدل به طرحهایی عملیاتی در طی سالیان بعد خواهد شد.
به چهره عریان سرمایهداری در ایران خوش آمدید!