جولای 30, 2022
احتمال ادامهی سیل در استانهای مختلف تا دوشنبه + فیلم
تا به این لحظه ۵۶ نفر در ۲۱ استان کشته شدند
احتمال ادامهی سیل در استانهای مختلف تا دوشنبه
سیلی که چندین روز است در استانهای مختلف کشور آغاز شده، طی دو روز گذشته شدت گرفته و طبق آخرین آمار، تعداد جان باختگان آن در سراسر کشور به ۵۶ نفر رسیده است و تلاش برای یافتن ۲۸ مفقودی نیز همچنان ادامه دارد. به گفتهی رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر تا به این لحظه سیل حداقل به ۲۱ استان کشور شامل ۱۱۱ شهرستان و ۳۱۰ روستا رسیده است. همچنین بر اساس گزارشات سازمان هواشناسی بارشهای رگباری تا دوشنبه نیز ادامه خواهد یافت.
در استان تهران ۱۸ نفر در منطقهی امامزاده داوود و ۱۴ نفر نیز در زیندشت فیروزکوه کشته شدند. تعداد جانباختگان سیل رودخانهی رودبال استهبان فارس که از اول مرداد آغاز شده بود به ۲۲ نفر رسید و به دنبال جاری شدن سیل در ۲۲ شهرستان این استان، ۵ روستا نیز تخلیه شدند. در خوزستان سیل حداقل ۱۱ شهرستان را دربرگرفته است که منجر به مسدود شدن راه روستایی در ۲ شهرستان و قطع برق در ۳ شهرستان شده است. در سیستان و بلوچستان از مجموع ۲۶ شهرستان استان، ۲۱ شهرستان و ۱۵۲ روستا درگیر سیلاب هستند، چندین مسیر در جنوب استان مسدود شده و بنا به گزارشات منابع محلی دستکم ۶ نفره کشته و ۶ نفر مفقود شدهاند. در مازندران ۳ تعبهی خارجی کشته و ۸ نفر نیز مفقود شدند که مشخص نیست این افراد چه کسانی هستند و از چه کشوری آمده بودند و بسیاری از جادههای اصلی استان از جمله هراز و چالوس مسدود شدهاند. همچنین گفته میشود در مسیر جادهی کرج چالوس بخشی از کوه ریزش کرده است و احتمال تخریب پل اوشان در مازندران نیز وجود دارد. به دنبال جاری شدن سیل در استان یزد تا به این لحظه ۲ نفر کشته شدند و به دنبال احتمال تخریب بناهای تاریخی یزد از ساکنان بافتهای تاریخی نیز خواسته شده که خانههای خود را ترک کنند. در کرمان چندین روستا تخلیه شدند و محورهای مواصلاتی این استان به سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی مسدود شده است. در اصفهان نیز گزارشات از جاری شدن سیل در ۹ شهرستان و تخلیه برخی روستاها خبر میدهند.
با وجود این سطح از بحران و آمارهایی که از کشتهشدگان و خسارات ارائه میشود، مسئولین استانی و کشوری باز هم به دنبال شانه خالی کردن از مسئولیت و انداختن تقصیر بر گردن پدیدهی جوی «مانسون» هستند. در صورتی که یکی از اصلیترین علل جاری شدن این حجم از سیل مشخصاً عملکرد وزارت نیرو و سازمانهای زیرمجموعه است. تخریب حاشیه رودخانهها و نیزارها و بیدزارهایی که سیل را کنترل میکنند، نادیده گرفتن حریم رودخانه و ساخت و ساز در آن تنها بخش کوچکی از سیاستهای ضدمحیطزیستی حاکمیت است که مسبب این فاجعه شده. اما در زمانی که طبیعت در حال گرفتن انتقام تخریب خود است، باز هم این فرودستان هستند که در صف اول فاجعه قرار دارند.
*ویدئوهای زیر مربوط به سیل در فیروزکوه، ابهر، رفسنجان، شهرکرد، سیرجان و یزد در روزهای اخیر است.